Over taal in wetenschap, media en filosofie

Nederland een deskundigendictatuur

Nederland is een deskundigendictatuur en alleen het zelfreinigend vermogen van een Franse revolutie kan ons nog helpen ons te ontdoen van de deskundigen. De guillotines moeten weer op de marktplaatsen staan. Te lang, al te lang is het vrede geweest. Waar te lang vrede is geweest perverteert de gevestigde orde in vriendjespolitiek en corruptie.  Noem mij een gevestigde orde dat vrijwillig onder het zwaard van Damocles gaat zitten?  Ligt er voor iedere misstap die een politicus maakt niet een ander mooi baantje in het  verschiet?  Nederland wordt niet geregeerd door wetten en regels , maar door sociale regels!  Noem mij één gevestigde orde dat zichzelf wil beperken  in het eigen handelen door opleggen van wetten en regels? Natuurlijk zal iedere politicus, iedere ambtenaar, proberen de wetten en regels te omzeilen, en aangezien dit gespuis zowel speler als makers van de spelregels van het spel zijn, komt het op de organisatie aan hoe de burger wordt uitgespeeld. Te lang is het vrede geweest, laat de guillotine het geluid van de marktplaats bepalen, vreugdekreten als het zwaard op Damocles is gevallen.